ΑΜΕΑ

Στο πλαίσιο της Δράσης :

  • πραγματοποιούνται πολυάριθμα ενημερωτικά Συνέδρια - Ημερίδες με θέματα σχετικά με το φαινόμενο του Σεισμού, την Αντισεισμική Προστασία Κτιρίων, τη Σεισμική Επάρκεια Μνημείων, την Πρόληψη και Πρόγνωση Σεισμών κ.α. Το Ε.Κ.Π.Π.Σ. διοργανώνει τα Συνέδρια - Ημερίδες με στόχο τη διάχυση της γνώσης και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών του επιστημονικού κόσμου του Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού χώρου.
  • ξεκίνησε το 2010 ο σχεδιασμός της εφαρμογής «Ηλεκτρονική εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες με θέμα την αντισεισμική προστασία» κατά την οποία υλοποιήθηκαν τα παρακάτω:
    • μεταφράστηκε στα Αγγλικά το εγχειρίδιο του ΟΑΣΠ «Μαθαίνοντας για τους σεισμούς και τα μέτρα προστασίας» και εκδόθηκε με τίτλο «Learning about earthquakes and protection measures»
    • σχεδιάστηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα (e-learning) για την υποδοχή του παραπάνω εκπαιδευτικού υλικού
  • σχεδιάστηκε και αναβαθμίστηκε το 2011 η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου, στην οποία και αναρτήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 “Development of  a tablet application  concerning Earthquake Protection Measures,
for People with disabilities with the implementation of  “Easy to Read” language “.
Σκοπός της Δρασης αυτής ήταν , η ανάπτυξη μιας tablet  εφαρμογής, στα Ελληνικά και με  οδηγίες Αντισεισμικής Προστασίας στα Ελληνικα και τα Αγγλικά ,
σε γλωσσα “Easy-to-Read”, η οποία βρίσκει  εφαρμογή σε ευπαθείς ομαδες πληθυσμού όπως ατομα με νοητική στερηση όλων των βαθμίδων, μεταναστών,
τουριστών και γενικά ατόμων που δεν γνωρίζουν καλα την Ελληνική γλώσσα.
Η Δραση  αυτή η  υλοποιηθηκε από εκπροσώπους του ΟΑΣΠ/ΕΚΠΠΣ και συγκεκριμενα  από τους :  Ε.Πέλλη , Μ.Πανουτσοπούλου, Χ.Γκουντρομιχου ,
Α.Κουρου, Μ.Ποδηματα, Ε.Βρεττου,  από  ειδικούς  Επιστημονες στην easy-to-read, Β.Αρμπουνιώτη και Ν.Μαρνελλακη , οι οποίοι αφου επέλεξαν
το σχετικο υλικό για τις βιντεοσκοπησεις, το εδωσαν για αναπτυξη σε εταιρεία λογισμικού κατοπιν διεξαγωγης προχειρου διαγωνισμού  .
Η συγκεκριμένη mobile  εφαρμογή απευθύνεται σε φορητές συσκευές με android λειτουργικά. O σύνδεσμος από το κανάλι του youtube οπου έχουν  αναρτηθεί   τα σχετικά  videos  είναι :

https://www.youtube.com/channel/UCnUm-OamqjNTYMf5urnY5hA